Snabbanalys av samtliga karaktärer i Arkham-serien, del 2 (mindre spoilers, men inget stort)

I det här avsnittet: Robin, tvillingarna Abromovici, Quincy Sharp, Two-face, Poison Ivy, Hugo Strange, Firefly och Red Hood!

Robin

Ohai, jag ville bara dyka upp och säga att jag existerar i den här continuitin kthxbye

Abromovici-Twins
Dessa siamesiska tvillingar från Ryssland drabbades av ideologiska motsättningar och opererade isär sig. Den anarkist/kommunistiska (Nej, spelets skapare har ingen aning om vad kommunism eller anarkism är, de bara slog ihop lite ord som de visste den Amerikanska publiken skulle tycka va läskiga) tvillingen jobbar nu för Jokern och den Kapitalistiska tvillingen för Penguin. Jag önskar verkligen Arkham-serien hade vågat vara så här löjlig lite mer. 

Quincy Sharp
Efter att ha misslyckats med att stoppa en massrymningen från ett av världens största dårhus är det tydligen inga problem att bli vald till borgmästare året efter. Inte heller att få följande lysande plan godkänd av resten av stadsledningen:
1 Demolera en hel stadsdel och bygg om den till fängelse
2 Släng in stadens samtliga brottslingar och sinnessjuka i det nya superfängelset
3 Låt dem döda varandra, ge dem inte heller mat och förse dem med vapen
4 ?????
5 Borgmästarposten är säkrad för nästa val

Människorättsorganisationer är Quincy Sharps bitch

Two-face
Oh goodies, its my favorite Batman villain. Så synd att han bara dyker upp precis i början och som en superenkel boss mot slutet. I vanliga fall är Two-face en komplex skurk som använder ett mynt för att välja mellan gott och ont. Han kan råna en bank för att sedan skänka bytet till välgörenhet, för att ta ett exempel från hans första uppträdande i Batman-serien. I det här spelet ägnar han dock all sin tid åt att kalla kvinnor för "slynor" och hur han skall ge Batman "DA DEATH PENALTY!!!!!1111!"

Om man spelat för mycket Phoenix Wright så kan man lätt tro att alla åklagare är 100% onda, men Harvey Dent, som Two-face egentligen heter, var åklagare och arbetade ständigt för att få Gotham Citys värsta missdådare bakom galler. Eller, ja Harvey blev ju ond senare...glöm vad jag nyss sa.  
Poison Ivy
Poison Ivy; her bush is really a bush!
I´´m stealing that particular piece of design for Permeter

Hugo Strange
Hugo Strange är den ultimata hipster-skurken. "Såattjae du gillar Jokern ja själv föredrar jag Hugo Strange, Batman´s första ärkefiende...du har antagligen inte hört talas om honom". Hugo Strange är okej porträtterad, men grejen är att han inte GÖR så mycket i spelet. Han mest gapar mest entonigt om hur mycket bättre han är en Batman på samma tröttsamma sätt som Gåtan. Men Gåtan bygger i alla fall lite fällor, Hugo Strange sitter mest på toppen av ett torn och pratar i en högtalare. 
Firefly
Det finns exakt tre coola bosstrider i hela Arkham-serien, och Firefly är en av dem! Som jag skrev ovan är serien som bäst när den tar ut svängarna, och att låta en pyroman förfölja Batman över en kollapsande bro med en eldkastare är definitivt att ta ut svängarna! För övrigt tänker jag mig att Pyro och Firefly skickar nakenbilder till varandra, med gasmasken på såklart.  

Red Hood
Dude you looks absolutely ridiculous 

Kommentarer